sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Täytetyt sarvet


Ihana keväinen viikonloppu alkaa olla takanapäin. Lumi sulaa kohisten ja sieltä missä on pieni lumeton kohta, kurkottelee terhakoita sipulikukkien alkuja. Keväässä on sellaista elinvoimaa, että välillä jää sanattomaksi - sitä vain huokailee ja ihmettelee.

Olen leikannut omenapuista vesiversot ja ylöspäin kasvavat oksat. Melkoista tanssahtelua tikkaiden kanssa, kun niitä sipulikukkien alkuja on kaikkialla. Täytyy vielä hankkia jatkovarsi tai kiivetä pidemmillä tikkailla, jotta ylettyisin yläoksiakin kurittamaan. Kuritusta saivat tänään myös orapihlajat. Portinpielessä on ollut vapaasti, sateenvarjomaisesti kasvavia orapihlajia, aidan jatkeena. Ne ovat kasvaa hurahtaneet melkein sähkölankoihin, joten ne hujopit saivat nyt lähteä. Näyttää hieman autiolta, mutta kunhan lehdet ilmaantuvat, olen varmaankin ihan tyytyväinen.

En tosiaankaan pihapuuhilta ehtinyt leipomaan, mutta laitan teille ihanien pehmeiden sarvien ohjeen. Ne maistuvat erityisen hyviltä täytettyinä. Perinteiset salaatti ja leikkeet sopivat täytteeksi mainiosti, mutta kokeilemisen arvoinen on kananmunatäyte.


Pehmeät sarvet
(12 kpl)

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
½ tl suolaa
1 dl öljyä
n. 6 dl hiivaleipäjauhoja

voiteluun 1 kananmuna
pinnalle
seesaminsiemeniä

Sekoita hiiva lämpimään maitoon.
Lisää suola sekä öljy ja jauhot vähitellen.
Jos taikina on liian löysää, lisää jauhoja. Taikinan tulee olla pehmeää, mutta ei tarttuvaista.
Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi leivinliinan alla.
Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä, halkaisija noin 30 cm.
Leikkaa levy 6 osaan ja rullaa sarviksi aloittaen leveämmästä päästä.
Taivuta sarviksi pellille leivinpaperin päälle.
Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja kohota sarvia sillä aikaa leivinliinan alla.
Voitele kohonneet sarvet kananmunalla ja ripottele seesaminsiemeniä pinnalle. Paista uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.



Kananmunatäyte

3 keitettyä kananmunaa hienonnettuna
1 rkl hienonnettua punasipulia
½ dl majoneesia
2 tl makeaa chilikastiketta (Thai)
ripaus currya
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
Tarkista maku ja levitä jäähtyneille halkaistuille sarville.


Mukavaa keväistä viikkoa kaikille!

11 kommenttia:

  1. Kauniin kauniit sarvet,ja varmaankin herkulliset!Samoin sinulle kaunista keväistä viikkoa:-)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, keväistä tunnelmaa täällä! Nyt viikonloppuna kevät tuntui ensimmäistä kertaa oikein kunnolla ja mekin teimme pihatöitä. Istutimme omena- ja kirsikkapuita vasta viime syksynä (muutimme uuteen kotiin kesällä), joten nyt saakin jännätä, miten hentoiset puut ovat talvehtineet raskaan lumikuorman alla.
    Kiitos sarviohjeesta, tuo uudenlainen täyte kuulostaa hyvältä.
    Kuvasi ovat lumovia!

    VastaaPoista
  3. Kananmunatäyte olikin ihan uutta minulle. Mukava vinkki, kiitos!

    VastaaPoista
  4. Yaelian: Kiitos. Olivat kyllä herkullisia :)

    Lumiomena: Miten se kevät tulikin niin nopeasti. Ihanaa, kun voi puuhastella taas ulkona. Lumikuorma on kyllä katkonut varsinkin pensaiden oksia, mutta onneksi kesä kasvattaa uusia versoja. Toivottavasti puunne ovat säilyneet. Sarvet olivat herkkua!

    Kirjailijatar: Täyte on mainiota ja vielä helppokin. Sopii muuten myös tummalle leivälle.

    VastaaPoista
  5. Kiitos hyvästä täytevinkistä :) Meillä miesväki kovasti tykkää eri kanamunaruuista.
    Ihana tosiaan on että talvi on saatu selätettyä ja nyt voi jo puuhastella ulkona. Valon määräkin ilahduttaa kovasti.
    Antoisaa alkanutta viikkoa sinulle <3
    Hali terkuin
    Marie

    VastaaPoista
  6. Marie: Tämä ulkona puuhastelu ja valon määrä tuovat ihanasti energiaa.
    Aurinkoista viikoa Marie!
    Halauksin H

    VastaaPoista
  7. Mmm, aivan ihanalta näyttää! Ja kananmunatäyte kuulostaa hyvin jännältä eli ehdottomasti pitää testata!

    VastaaPoista
  8. Hurmaava tämä alaosan kuvakollaasi! Herkkää ja pastellia, keväisen kaunista.

    VastaaPoista
  9. Jytis: Kannattaa testata :)

    Katriina: Kiitos, kollaaseja on tosi hauska tehdä.

    VastaaPoista
  10. Testasin tuota kananmunajutskaa saaristolaisleivän päälle, ja ai että oli HYVÄÄ!! :)
    Kiitos superhyvästä ohjeesta ja oikein mukavaa vappupäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että testasit. Enpä ole itse tehnyt täytettä pitkään aikaan, joten kiitos muistutuksesta :)
      Hyvää vappupäivää sinulle myös Nanne!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...